Computers voor minima IV

Door mveijden op zaterdag 10 januari 2015 16:02 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 3.253

Het is al weer even dat ik wat geplaatst heb over dit project.

Eerst nog hier druk mee geweest, vervolgens de feestdagen en nu aan de bak bij een nieuwe werkgever.

Wat heb ik nog gedaan:
Van de pc's die gefixt waren heb ik draaiende set-ups neergezet zodat ik zeker ziu weten dat iedere set-up draaiend de deur uit zou gaan. Zo heb ik bij 1 set eerst een bak drivers geinstalleerd om na een hoop prutsen erachter te komen dat de vga kabel gaar was. :p

Tevens een bak memtest gedraaid, hier en daar nog wat geheugens geoptimaliseerd (waar 2GB modules in zaten en 1GB in kon en vice versa), tevens de op dat moment aanwezige geheugens getest met memtest en de binnengekomen schijven een voor een gescand en gewiped en de gare exemplaren opzij gelegd.

Wat is er nu de deur uit:
Bij elkaar iets van 15 of 20 pc's zijn uitgezet en voor nu stokt dat een beetje. De nood via dit kanaal schijnt aardig opgelost te zijn en ik heb nog een stuk of 30 pc's over, plus nog een aantal componenten waar (als ik de toegezegde moederborden/upgradesets binnenkrijg) er nog een aantal kan afbouwen.

Daar moet ik nog even vanaf natuurlijk.

Op dit moment ben ik dan ook met de gemeente in contact getreden, daar behandelen ze aanvragen voor de bijzondere bijstand en weten ze namelijk wie er eentje goed kan gebruiken en er echt geen geld voor heeft. Mijn benadering werd in ieder geval enthousiast onthaald en voor nu wacht ik op reply van die kant, helaas werken gemeentes niet zo snel dus op dit moment wacht ik nog op antwoord. Mocht dit niet werken dan zijn er nog zat wegen die naar Rome leiden. :)

Volgende: Computers voor minima: Buildfest! 12-'14 Computers voor minima: Buildfest!

Reacties


Door Tweakers user iamzero456, zaterdag 10 januari 2015 18:31

Keep up the good work, en natuurlijk: foto's! Heb je zoveel open kasten of rotzooi gemaakt dankzij het bouwen?

Die 30pc's gaan vast allemaal een eigenaar krijgen :) Heb je een lijstje wat je waar nog mist?

Door Tweakers user mveijden, zaterdag 10 januari 2015 18:42

Ik heb een partij lege kasten gehad, en van sloop pc's spullen gered dus ik ben helemaal klaar op wat bordjes na.
Ik heb een stuk of 10 dualcores amd&socket 775 en genoeg koelers volgens mij ook (sowieso genoeg 775 koelers) dus de moederborden is waar ik voor de laatste builds op vastloop.

9 kasten, bijna allemaal voorzien van voeding en optische drive
10/15 processors en koelers
10 reserve voedingen
4 sata drives
14 IDE drives
Berg sata kabels
100 IDE Kabels
Berg harde schijven
Partijtje graka (ongetest voor nu)
Plus een werkvoorraadje geheugen

Dat is allemaal aanwezig. :)

Heb ik het nog niet over de agp-kaarten, berg ddr1, singlecore processors, diverse sodimms tot 1GB en weet ik wat meer wat ik probeer te ruilen voor wat meer up to date spullen maar dat lukt nog niet zo best...

[Reactie gewijzigd op zaterdag 10 januari 2015 18:43]


Door Tweakers user RoelsRules, zaterdag 10 januari 2015 23:32

Goed bezig! Waar woon je? Ik heb nog wat spullen op zolder staan die ik niet meer gebruik en wat mij betreft altijd naar een goed doel mag gaan. Even uit het hoofd wat er oa staat, 2 of 3 oude lcd schermen, 1 grote lege kast, 1 lage kast (Zo'n stereo model) met alles er op en aan (onboard vga volgens mij) exc hardeschijf.
Als je nog andere dingen nodig hebt als kabels e.d. dan kan ik daar ook aan komen al denk ik niet dat je dat nodig hebt ;)

Door Tweakers user Haas_nl, zondag 11 januari 2015 01:04

Kan ook altijd alles verkopen en geld doneren?
Of werklozen een baan geven dat ze pc komen samenstellen en verkopen.

Door Tweakers user mveijden, zondag 11 januari 2015 11:49

Haas_nl schreef op zondag 11 januari 2015 @ 01:04:
Kan ook altijd alles verkopen en geld doneren?
Of werklozen een baan geven dat ze pc komen samenstellen en verkopen.
Ik kan inderdaad wel een doel verzinnen om aan te doneren maar dat was niet de bedoeling.

Maar hoe wil jij iedereen een baan geven? Inclusief diegenen die afgekeurd zijn of wel een baan hebben maar niet rondkomen?

Door Tweakers user mveijden, zondag 11 januari 2015 11:50

RoelsRules schreef op zaterdag 10 januari 2015 @ 23:32:
Goed bezig! Waar woon je? Ik heb nog wat spullen op zolder staan die ik niet meer gebruik en wat mij betreft altijd naar een goed doel mag gaan. Even uit het hoofd wat er oa staat, 2 of 3 oude lcd schermen, 1 grote lege kast, 1 lage kast (Zo'n stereo model) met alles er op en aan (onboard vga volgens mij) exc hardeschijf.
Als je nog andere dingen nodig hebt als kabels e.d. dan kan ik daar ook aan komen al denk ik niet dat je dat nodig hebt ;)
voor nu alleen moederborden, zoals eerder aangegeven zit ik echt vol, zowel zolder als tijd.

Door Maikel, dinsdag 13 januari 2015 08:32

Super project, ik ben zelf ook met een soortgelijk project bezig in de regio Alkmaar maar ik krijg maar geen contact met instanties om deze opgeknapte pc's weer uit te zetten bij de mensen die ze echt nodig hebben.

Kan jij mij daar misschien bij helpen?

Door Tweakers user Chame_Wizard, dinsdag 13 januari 2015 17:41

Wat zijn de specs van die minima computers?

Door Tweakers user mveijden, dinsdag 13 januari 2015 20:29

Maikel schreef op dinsdag 13 januari 2015 @ 08:32:
Super project, ik ben zelf ook met een soortgelijk project bezig in de regio Alkmaar maar ik krijg maar geen contact met instanties om deze opgeknapte pc's weer uit te zetten bij de mensen die ze echt nodig hebben.

Kan jij mij daar misschien bij helpen?
Ik ben in contact gekomen met mensen die van de voedselbank leven en zo daar in een bekende groep geholpen. Nu probeer ik het via de gemeente uit te faseren, als ik daar geen goede respons krijg zijn er nog zat mogelijkheden.

Stichting leergeld
Voedselbank
Benader een kerkelijke gemeenschap, de pastoor/dominee weet daar ook vaak wie het moeilijk heeft.
Enz.
Enz.

Door Tweakers user mveijden, dinsdag 13 januari 2015 20:32

Chame_Wizard schreef op dinsdag 13 januari 2015 @ 17:41:
Wat zijn de specs van die minima computers?
een enkele sinlecore maar merendeel dualcores, ik probeer ze weg te zetten met 3/4 gig en een 160 GB opslagruimte, bij voorkeur met 1 schijf maar als dat niet lukt heb ik er nog zat andere liggen om met 2 schijven te werken.

Door Tweakers user Martijntje42, zaterdag 17 januari 2015 10:56

Als er nog interesse is, er is mij recent nog een pc tot beschikking gekomen.
Specs:
Intel core 2 duo 2.1 Ghz (geloof ik, pc is al uit elkaar)
Unkown moederboard
4x 1GB ddr2 ram
nVIDIA GeForce 9500 GS
Unknown PSU
wifi kaart
en een medion case waar alles in zit.

harde schijf en cd/dvd reader missen.

Als er interesse voor de hele pc of een paar onderdelen is, laat dan maar een berichtje achter of stuur een pm.

Mvg
Martijn


Door Tweakers user Barreljan, vrijdag 23 januari 2015 15:58

Ik heb hier op kantoor nog een kluit hardware (20+ videokaarten etc) die over zijn. ATI 3450s, nvidia quadro's (nvs290 e.d.) en mogelijk veel meer Dell gerelateerd spul en misschien ook nog randapp. zoals monitoren.

Laat maar even weten via een berichtje of PM of er intresse is, dan kunnen we eventueel een overzicht maken.

Door Tweakers user mveijden, zaterdag 24 januari 2015 08:09

Wel interesse maar kan geen bericht sturen, staat uit in je profiel?

Door Tweakers user Barreljan, zaterdag 24 januari 2015 11:36

mveijden schreef op zaterdag 24 januari 2015 @ 08:09:
Wel interesse maar kan geen bericht sturen, staat uit in je profiel?
Dorie.. mijn fout. Het staat nu aan

Door Tweakers user balfnl, dinsdag 3 februari 2015 16:19

Ik heb ook nog een machine staan, een of andere HP Windows XP Machine. Alleen de harde schrijf ontbreekt. Moet nog even wat meer specs uitzoeken.

Reageren is niet meer mogelijk