Computers voor minima: Buildfest!

Door mveijden op zondag 21 december 2014 14:06 - Reacties (22)
Categorie: -, Views: 4.507

Buiten de vele onderdelen en (al dan niet complete) systemen zijn er ook een paar tweakers geweest die een paar handen hadden aangeboden.

Hiervan heb ik zaterdag twee op de koffie gehad. :)
De meeste koffie heeft trouwens naast de systemen gestaan, en is uitsluitend genuttigd tussen het schroeven en testen door, de heren hadden er duidelijk zin en lol in!

Het doel van de dag, alle systemen waar `iets` mee is nakijken en zo nodig repareren en de (4 aanwezige) upgradekits inbouwen. Hierbij zijn alle systemen meteen geïnstalleerd met een windows variant afhankelijk van de aanwezige licentie en anders een starter of home basic variant. Dit omdat ik hoop op een nog paar mogelijke licenties, plus dat je ook met installeren nog wel eens tegen problemen aan kunt lopen en het resultaat is dus een partij probleemvrije en `ready to go` systemen!

Aangezien de heren echt voor de build kwamen en niet met naam en toenaam op tweakers hoeven voor de faam zal ik dit respecteren, wel wil ik uiteraard deze 2 tweakers (Laten we ze voor de grap Mark en Frank noemen) enorm bedanken voor hun inzet!

Terwijl de heren met de eerste systemen aan de slag gingen:
http://i1378.photobucket.com/albums/ah83/mveijden/01_zps5fb6c4e9.jpg

http://i1378.photobucket.com/albums/ah83/mveijden/02_zpsd190ad4e.jpg

ging ik natuurlijk ook met het eerste systeem aan de slag. Een lege case en een van te voren getest upgrade kitje wat natuurlijk niet ging booten. :p Terwijl de eerste systemen alweer weg werden gezet kreeg ik dat kreng natuurlijk nooit aan de gang.... Uiteindelijk uit pure wanhoop de upgradekit er maar weer uitgetrokken en los alle stekkers erin geplugd en meteen draaien. Had ik dus weer precies dat ene chassis wat op de een of andere manier niet meewerkte. :-(

Hierna kon ik eindelijk echt gaan meedoen. :)

http://i1378.photobucket.com/albums/ah83/mveijden/03_zpsfe48c3e2.jpg

Bij elkaar hadden we volgens mij precies genoeg plek om met 3 man te klussen.
Beetje met je inrichting schuiven en wat oude planken kom je een eind!

http://i1378.photobucket.com/albums/ah83/mveijden/04_zps84263474.jpg

Een der patiënten:
http://i1378.photobucket.com/albums/ah83/mveijden/05_zpsb411a20a.jpg

Ik had de hoop aan het einde van de dag zo`n 20 systemen gedaan te kunnen hebben (en zo de eerste 2 rijen systemen kant en klaar te hebben), zeker aangezien de achterste allemaal zo werkend weg zijn gezet en met licentie en al alleen maar geïnstalleerd hoeven te worden. Als het goed is heb ik daar weinig schroef en prutswerk aan....

Aan het einde van de dag was ik dan ook enorm blij met de score:
22 systemen zijn nagekeken.
4 systemen zijn helaas naar hun laatste rustpunt vertrokken
18 systemen zijn helemaal klaar! Nog 1 keer aanzetten, kijken of de combi met toetsenbord, muis en monitor werkt (en zo nog even de defecte randapparatuur filteren), zo nodig nog de licentie erop en de deur uit. :)

http://i1378.photobucket.com/albums/ah83/mveijden/06_zpsab3d6658.jpg

Volgende: Computers voor minima IV 01-'15 Computers voor minima IV
Volgende: Computers voor minima PICS or it did not happen! 12-'14 Computers voor minima PICS or it did not happen!

Reacties


Door Tweakers user Erwin, zondag 21 december 2014 14:42

Goed bezig allen! Mooie stapel systemen! _/-\o_

Door Tweakers user marcel87, zondag 21 december 2014 14:54

Wel een hoop werk, maar idd zeker goed bezig. d:)b
Hebben jullie ook al pc's naar de mensen gebracht? Zo ja, wat was hun reactie?

Door Tweakers user mveijden, zondag 21 december 2014 14:57

De eerste twee zijn al weggebracht. Van de eerste kregen we een dikke knuffel. :)
Ook nummer twee was er erg blij mee maar dan zonder knuffel...

Door Tweakers user UNXpanD, zondag 21 december 2014 15:36

Prachtig om al deze verhalen zo te lezen. Ik heb zelf ook een tijd soortgelijke dingen gedaan (dan specifiek voor ouderen, zat ook een stukje les bij), en het blijft dankbaar en mooi werk. _/-\o_

Door Tweakers user itsalex, zondag 21 december 2014 15:39

Mooi dat jullie zo goed bezig zijn geweest. Ik ben blij dat er al zoveel draait. Veel succes nog ermee gewenst. Mochten jullie nog meer nodig hebben dan hoor ik het wel. (Dank je voor je reclame bij de laatste foto ;) )

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 21 december 2014 16:53

niet slecht moet ik zeggen: 22 systemen op 1 dag. Als je bedenkt dat we vorig jaar met de buildfests bij tweakers een veel lager gemiddelde per persoon hebben gehaald.

Door Tweakers user mveijden, zondag 21 december 2014 19:25

itsalex schreef op zondag 21 december 2014 @ 15:39:
Mooi dat jullie zo goed bezig zijn geweest. Ik ben blij dat er al zoveel draait. Veel succes nog ermee gewenst. Mochten jullie nog meer nodig hebben dan hoor ik het wel. (Dank je voor je reclame bij de laatste foto ;) )
ik ga die stickers d'r ook niet afpulken, kunnen ze jou mooi bellen als ie het niet doet. :p
Blokker_1999 schreef op zondag 21 december 2014 @ 16:53:
niet slecht moet ik zeggen: 22 systemen op 1 dag. Als je bedenkt dat we vorig jaar met de buildfests bij tweakers een veel lager gemiddelde per persoon hebben gehaald.
Ik durf de verhouding met losse componenten vs complete systemen niet te maken. We hadden een hoop compleet geassembleerde pc's, een aantal zelfs al voorzien van een schone windows installatie inclusief key (licentie?) en van de 4 aanwezige upgradekits had ik er al drie helemaal klaar en twee daarvan zelfs al geinstalleerd. Uiteraard stond er ook een berg geheugens klaar die al met memtest was gehamerd zodat je geen verkeerde kon pakken en alex had de schijven al leeggemaakt en gecontroleerd, en ook de videokaarten had ik al van tevoren gecheckt op defecten. Het is even voorwerken maar dan kun je wel meters maken op zo'n dag. :)

[Reactie gewijzigd op zondag 21 december 2014 19:28]


Door Tweakers user mveijden, zondag 21 december 2014 19:25

Dubbelpost...

[Reactie gewijzigd op zondag 21 december 2014 19:29]Door Tweakers user SeenD, maandag 22 december 2014 10:19

Ik vroeg me af, hebben jullie al contact opgenomen met Microsoft, ik heb wel eens gehoord dat ze in dit soort gevallen weleens licenties willen doneren.
(Ik heb je blog niet helemaal gevolgd, wellicht had je dat al gedaan?)

Door Tweakers user mveijden, maandag 22 december 2014 10:29

Nee, dat moet ik eigenlijk ook nog even doen.
Ik ben vrij druk geweest met alle hardware te testen en voor te bereiden en heb eerst een aantal machines daarnaast geinstalleerd met aanwezige vista licenties erop.

Door Tweakers user JanekS, maandag 22 december 2014 10:31

Ontzettend mooi! Mocht je in de toekomst nog hulp nodig hebben (ben geen pro, maar installaties en in elkaar flansen van pc´s moet lukken) dan kan je mij altijd een pm sturen!

Heel veel succes en plezier!

Door Tweakers user Ibidem, maandag 22 december 2014 10:46

@SeenD,

Ik heb het voorgaande topic ook gelezen en dit toen naar Microsoft doorgestuurd. Weet dat mijn contactpersoon daar dit heeft doorgezet naar de PR afdeling van MS Nederland om te zien of ze hier iets mee kunnen. Dit was plm 1 week geleden en heb hier verder niets meer van gehoord.

@TS, stuur mij even een DM als je hier vervolg aan wilt geven. Dan kan ik je voorzien van de juiste contactpersonen.

Cheers!

Door Tweakers user mveijden, maandag 22 december 2014 10:54

Ibidem schreef op maandag 22 december 2014 @ 10:46:
@SeenD,

Ik heb het voorgaande topic ook gelezen en dit toen naar Microsoft doorgestuurd. Weet dat mijn contactpersoon daar dit heeft doorgezet naar de PR afdeling van MS Nederland om te zien of ze hier iets mee kunnen. Dit was plm 1 week geleden en heb hier verder niets meer van gehoord.

@TS, stuur mij even een DM als je hier vervolg aan wilt geven. Dan kan ik je voorzien van de juiste contactpersonen.

Cheers!
U heeft DM!

Door Tweakers user Laurens01, maandag 22 december 2014 11:23

Wat een fantastische actie, je OCD ombuigen naar zoiets goeds! Maar zonder geintje: vind dit zo'n goeie actie dat ik serieus overweeg om je te komen helpen met iets.

Volgens mij zit je al aardig gebakken met de hoeveelheid mensen die kunnen komen bouwen, maar hoe zit je in de logistiek? En daarmee bedoel ik de afgebouwde computers bij de mensen thuis krijgen en ook even aansluiten?

Door Tweakers user mveijden, maandag 22 december 2014 11:37

Laurens01 schreef op maandag 22 december 2014 @ 11:23:
Wat een fantastische actie, je OCD ombuigen naar zoiets goeds! Maar zonder geintje: vind dit zo'n goeie actie dat ik serieus overweeg om je te komen helpen met iets.

Volgens mij zit je al aardig gebakken met de hoeveelheid mensen die kunnen komen bouwen, maar hoe zit je in de logistiek? En daarmee bedoel ik de afgebouwde computers bij de mensen thuis krijgen en ook even aansluiten?
Dat zal ik eens navragen, het zijn er wel een paar. :)

Door Tweakers user MrEddy, maandag 22 december 2014 13:07

Stomme vraag, die jongen in dat groen/grijze jasje, is dat Stijn?

Door Tweakers user Sieking, maandag 22 december 2014 13:27

Goed streven, zit in Weesp, heb je nog interesse in aanbod van gebruikte PC's en overtollige onderdelen?

Door Tweakers user Shmorky, maandag 22 december 2014 14:15

Ha! Ik zie mijn Scamsung Monitor staan :)

Door Tweakers user bonus, maandag 22 december 2014 14:26

Nog steeds onderdelen nodig dan ? Evt. specifieke dingen ?
Dan zal ik hier nog even de kast in duiken, daar ligt nog het een en ander, evt. voor de verkoop voor andere spullen. Komt die kast ook weer eens leeg :)

Door Tweakers user sebastius, maandag 22 december 2014 14:49

Wat is er met de afgekeurde systemen mis? Kan me niet voorstellen dat alles defect is ;)

Door Tweakers user mveijden, maandag 22 december 2014 16:36

MrEddy schreef op maandag 22 december 2014 @ 13:07:
Stomme vraag, die jongen in dat groen/grijze jasje, is dat Stijn?
Niet dat ik weet. :p
Sieking schreef op maandag 22 december 2014 @ 13:27:
Goed streven, zit in Weesp, heb je nog interesse in aanbod van gebruikte PC's en overtollige onderdelen?
Ik wil eerst mijn zolder leeg hebben. Grootste knelpunt nu zijn upgradekits. Ik heb 10 of 11 dualcore/core to duo processors maar geen bord om ze in te prikken. Voor de 8 kasten die er staan ben ik verder wel vrij compleet. PCI-E kaartjes is wat krap, ik heb een dos vol agp liggen. :) Geheugen blijft wat krap, ik heb een hoop nog niet binnen gehad...
Shmorky schreef op maandag 22 december 2014 @ 14:15:
Ha! Ik zie mijn Scamsung Monitor staan :)
Doet het prima! :)
bonus schreef op maandag 22 december 2014 @ 14:26:
Nog steeds onderdelen nodig dan ? Evt. specifieke dingen ?
Dan zal ik hier nog even de kast in duiken, daar ligt nog het een en ander, evt. voor de verkoop voor andere spullen. Komt die kast ook weer eens leeg :)
Zie hierboven. ;)
sebastius schreef op maandag 22 december 2014 @ 14:49:
Wat is er met de afgekeurde systemen mis? Kan me niet voorstellen dat alles defect is ;)
Diverse defecten, kapotte videouitgang los je op met een kaartje en ook cmos batterijtjes zijn vervangen om een dode borden tot leven te wekken. Maar defecte geheugenkanalen of een bord met bolle en lekkende elco's is exit. Systemen zijn gestript voor parts uiteraard. O-)

[Reactie gewijzigd op maandag 22 december 2014 16:37]


Reageren is niet meer mogelijk