De zolder staat vol!

Door mveijden op zaterdag 13 december 2014 15:43 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 5.516

De zolder staat vol! Van de week al een berg pc's binnengehad/gehaald en ook vandaag ging de bel.
'een aantal monitoren en 8 lege kasten' (wat later al misschien 2 auto's werden....)

Nu paste het gelukkig nog in 1 auto, maar daar kon ook NIKS meer bij!

Het werden dus 10 monitoren, 23 zo goed als draaiende pc's (okee, een paar mist een moederbord maar daar had i voor nu even geen gebrek aan), iets van 50 schijven,doosje met bijna 20 processors en een bak met koelers. Nog wat losse voedingen en de door mij gezochte vista iso met servicepack. (Deze zocht ik aangezien ik een stapel pc's en laptops met vista licentie gehad heb)

Ik heb nu ongeveer 50 pc's staan!

Ik ga zo eerst inventariseren wat ik heb en eventueel nog mis (nog wel wat geheugens aange
zien er bij mijn collega nog eens 23 pc's staan) maar met alles wat onderweg is ben ik toch vrij compleet.

Hoe nu verder:
Alles inventariseren en geordend opruimen.
(handig als je wat zoekt en een paadje naar de wasmachine openhoud....)
Alle pc's volledig gaan maken
De stapel geassembleerde pc's ondertussen gaan formateren (wegens DBAN) enninstalleren.
Stapel 2 kon ik gaan recoveren, eveneens met vista licentie

En eens kijken hoe ik dit het slimste kan neerzetten, ik had wat aanbiedinge van mensen om te helpen met bouwen dus eens kijken of dit te organiseren valt.

Als alles netjes is neergezet komen de foto's. :P

Volgende: Computers voor minima PICS or it did not happen! 12-'14 Computers voor minima PICS or it did not happen!
Volgende: Computers voor minima III 12-'14 Computers voor minima III

Reacties


Door Tweakers user GrooV, zaterdag 13 december 2014 18:32

Pic's or it didnt happen.. :)

Door Tweakers user mveijden, zaterdag 13 december 2014 18:46

i know, maar zo eerst de kids naar bed brengen en even ordenen/opruimen. :-)

Door Tweakers user sypie, zaterdag 13 december 2014 18:57

Je hoeft je niet te schamen voor chaos. Chaos heerst, dus kom op: voor het opruimen nog pics!

Door Tweakers user MsD, zaterdag 13 december 2014 19:40

het is altijd leuk om anderen te laten helpen, ik denk dat je zo een aantal tweakers kan ritselen die dit leuk vinden om te doen. Koffie en thee, en voilá.
En ik denk dat je ook eens serieus moet gaan overwegen om een leuke linux distro erop te zetten. dat maakt het licentie technisch toch wat eenvoudiger, en er zijn echt erg leuke kant en klare distro's. Ik denk nu direct aan Edubuntu, maar er zijn natuurlijk zat andere.

Maar de bottomline, er is genoeg kennis en kunde aanwezig, hiero, om er voor te zorgen dat je niet alles alleen hoeft te doen, nergens voor nodig.

Door Tweakers user Foritain, zaterdag 13 december 2014 19:50

Mooi initiatief, en geen ruzie thuis met al die meuk? :D

Vraagje. Nog Intel Stock koelers nodig toevallig? S115X of heb je nog een wish-list ergens staan? Ben aan het opruimen, veel meuk, maar wie weet.

Door Tweakers user mveijden, zaterdag 13 december 2014 21:26

Foritain schreef op zaterdag 13 december 2014 @ 19:50:
Mooi initiatief, en geen ruzie thuis met al die meuk? :D

Vraagje. Nog Intel Stock koelers nodig toevallig? S115X of heb je nog een wish-list ergens staan? Ben aan het opruimen, veel meuk, maar wie weet.
nee hoor, mijn vrouw is zelf bezig met tassen kleding uitloten en is vandaag meegeweest om kerstpaketten vanuit de noodvoedselbank in elkaar te zetten en weg te brengen. Dus die heeft weer even gezien waar die berg voor is.

Maar ik heb op het moment echt even geen wishlist meer, eerst moet de boel stuk voor stuk draaien....

Door Tweakers user Xessive, zaterdag 13 december 2014 21:48

Nice. Ik heb het zelf ook niet breed nu ik in de ww zit, maar heb hier nog een x-aantal stroomkabels en utp kabels liggen mocht je die nodig hebben. Heb ergens ook nog een pci wifi kaartje liggen.

Lees net je 'about' en je bent niet de enige die nog werkt op een fossiel. Heb een p35 platinum combo (socket 775) met een q6600 en ook 6gb ram. Recent aangevuld met een 120gb m500 ssd. Oh ja' zit ook nog een gainward gts-250 in.
Werkt prima, speel ook geen games (meer) en de spelletjes die m'n kids doen gaan als de brandweer.

Ik vindt dit project geweldig en ik hoop van harte dat je een flink aantal pc's kunt bouwen en gezinnen blij kunt maken. Hopelijk dat deze pc een begin is voor een goede toekomst voor deze kinderen aangezien een pc, zelfs op de basischool, al bijna onontbeerlijk is.

Door Tweakers user henkbas, zondag 14 december 2014 09:59

ik heb nog een paar ddr2 bankjes liggen mocht je die nog nodig hebben... just let me know

Door Tweakers user itsalex, zondag 14 december 2014 14:30

Ik wist niet dat er zoveel in mijn auto paste ;) . Ik ben echt blij dat iemand zo kon helpen. Zeker als hij zo verder kan en mensen zijn er blij mee, dan is mij meer waard. Alleen drempels heb ik toch even rustig genomen vanwege het gewicht en met het sportonderstel.

Door Tweakers user mveijden, zondag 14 december 2014 14:38

itsalex schreef op zondag 14 december 2014 @ 14:30:
Ik wist niet dat er zoveel in mijn auto paste ;) . Ik ben echt blij dat iemand zo kon helpen. Zeker als hij zo verder kan en mensen zijn er blij mee, dan is mij meer waard. Alleen drempels heb ik toch even rustig genomen vanwege het gewicht en met het sportonderstel.
Lijkt me heel verstandig, pastte onderhand geen HDD schroefje meer bij....
Alleen jammer dat mijn prutsplek dan weer op zolder is. 8)7

Maar ik kan weer even voort, dus bedankt voor je (enorme) bijdrage!

Reageren is niet meer mogelijk