Computers voor minima III

Door mveijden op woensdag 10 december 2014 15:33 - Reacties (25)
Categorie: -, Views: 4.623

Pfffff

Wat een storm ging er los.
Eerst kwamen de reacties binnen naar aanleiding van mijn weblog, en toen pikte tweakers het hele verhaal ook op.
`of ze even contact op mochten nemen`
Nou, dat heb ik geweten!

nieuws: Tweaker houdt hardware-inzameling om pc's te leveren aan minima

Overdag was ik uiteraard druk en heb ik selectief een aantal berichtjes kunnen beantwoorden, `s avonds stond de PB teller op 40 en ben ik ze gaan beantwoorden. Daar ben ik dus 3 uur mee bezig geweest aangezien de berichten bleven komen!

Nu alleen nog de berichten op het weblog beantwoorden, daar staan er ook nog een aantal....

Wat is een beetje de stand van zaken?
- Een hoop toezegginen met betrekking tot geheugen en drives, maar ook zeker een hoop andere leuke spullen om te bouwen en/of te upgraden
- Gisteravond 10 pc`s met 11 monitoren geleverd gekregen, meneer kwam ze even brengen van Den Haag naar Nederhorst den Berg...
- Ik had een tekort aan powercables maar dat gaat ook aardig de goede kant uit, ik heb er een stuk 55 liggen dus voor desktops en monitoren kom ik ver.

- circa 30 monitoren aanwezig op het moment
- 20 systemen, meeste compleet en een paar `projectjes`
- 55 powercables, dus dat matcht mooi
- circa 30 VGA kabels dus dat klopt ook. :)
- circa 60 toetsenborden
- circa 50 muizen

- En op de tweede locatie (waarvoor ik ben begonnen monitoren en geheugens in te zamelen)
- 23 systemen met 6 monitoren

Voor nu dus nog een tekort aan monitoren (met bijbehorende kabels) maar wel een voorraad om mee te gaan werken. Ik heb dan ook diverse mensen gevraagd of ik er even later op terug kan komen, deze stortvloed aan parts, en zeker volledige systemen, had ik dus even niet verwacht!

De postbode zal nog een aantal keren gaan aanbellen met diverse dingen, niet alles is even duidelijk wat er binnenkomt, wel weet ik dat menig voorraadje wordt opgeschoond!

Als het goed is gaat donderdag de eerste pc de deur uit!

PC 2 is bijna klaar, die had ik al geassembleerd gehad maar daar konden maar 2 DDR strips in en dus net 2 binnen gehad via de post dus meteen geupgraded naar 2GB.
Ik ga weer mijn ding doen, keep you posted!

Volgende: De zolder staat vol! 12-'14 De zolder staat vol!
Volgende: Computers voor minima II 12-'14 Computers voor minima II

Reacties


Door Tweakers user xleeuwx, woensdag 10 december 2014 15:44

Maybe is het een idee om te vragen of er tweakers in de buurt je kunnen helpen ;). Bij de Buildvest van Tweakers waren er ook heel veel tweakers die wouden helpen maar helaas niet meer mochten omdat het vol was....

Ik ben van mening dat er tweakers bij je in de buurt gerust even je een handje willen helpen met alles te testen en in elkaar te zetten en eventueel mee te helpen verzamelen.

Door Tweakers user mveijden, woensdag 10 december 2014 15:49

Ik heb het eerste aanbod al binnen, dus als ik ga assembleren ga ik daar ook wel op in. ;)
Voor nu ben ik eerst de volledige systemen aan het testen, laatste updates erop, compleet maken met toetsenbord en muis en als dat een beetje weg is ga ik assembleren.

Door Tweakers user wheez50, woensdag 10 december 2014 16:15

Heel veel succes met je fantastische actie!

Door Tweakers user Bravo51, woensdag 10 december 2014 16:54

Mocht je interresse hebben om toch linux op de machines te zetten, er is een tool genaamd LiLo linux live creator. Hiermee kun je een bootable usb maken, en bijvoorbeeld ubuntu op de machines zetten. Ik zou echter Linux Mint, of Ubuntu Mate instaleren, dit heeft een rustige interface en heeft openoffice (of LibreOffice) voorgeinstaleerd.

Voor huiswerk e.d. is dit prima te gebruiken.

Door Tweakers user awosome, woensdag 10 december 2014 17:12

Ik zou zelf lubuntu aanraden omdat het wat meer op Windows xp/7 lijkt. Lilo is inderdaad een heel mooi programma.

Door Tweakers user silverball, woensdag 10 december 2014 17:24

Als je hulp nodig hebt, ik wil best wel een keertje naar Nederhorst den Berg fietsen hoor ;)

Door Tweakers user mveijden, woensdag 10 december 2014 19:40

Oh ja, mocht iemand nog iets van geheugentrays of doosjes hebben dan wil ik die graag hebben! e.e.a. komt in anti-statische zakken binnen en dat sorteert niet zo makkelijk...

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 december 2014 19:40]


Door Tweakers user itsalex, woensdag 10 december 2014 23:21

Ik heb nog een aantal oude TFT schermen en onderdelen want ik ga nog een opslag leeg maken. Ik heb genoeg geheugenverpakkingen misschien ook nog voor je en bak vol powerkabels. Ik wil best even zaterdag naar je toerijden om de boel langs te brengen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 december 2014 23:21]


Door Tweakers user mveijden, donderdag 11 december 2014 07:14

Ik heb je een PB gestuurd. ;)

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 11 december 2014 08:01

Bravo51 schreef op woensdag 10 december 2014 @ 16:54:
Hiermee kun je een bootable usb maken, en bijvoorbeeld ubuntu op de machines zetten. Ik zou echter Linux Mint, of Ubuntu Mate instaleren, dit heeft een rustige interface en heeft openoffice (of LibreOffice) voorgeinstaleerd.

Voor huiswerk e.d. is dit prima te gebruiken.
Of Zorin OS. Heeft Ubuntu als achtergrond. Layout kan ingesteld worden om een beetje te lijken op Windows. En Wine + PlayOnLinux voorgeïnstalleerd zodat je ook je windowsmeuk gewoon kunt draaien. En natuurlijk LibreOffice ook voorgeinstalleerd.

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 december 2014 15:15]


Door Tweakers user Jogai, donderdag 11 december 2014 09:31

Wat is de minimumspec waar je de PC's aan wilt laten voldoen?

Door Tweakers user mveijden, donderdag 11 december 2014 09:41

Jogai schreef op donderdag 11 december 2014 @ 09:31:
Wat is de minimumspec waar je de PC's aan wilt laten voldoen?
Dualcore met 2GB, alles hoger/meer is mooi meegenomen dacht ik zelf zo. ;)

Door Tweakers user Raphaelo, donderdag 11 december 2014 12:31

Idd zorin os in windows 7 mode... Dat is voor iedereen die windows 7 gewend is (of xp) prima te doen.

Door Tweakers user analog_, donderdag 11 december 2014 13:03

Als iemand langs antwerpen komt heb ik ook nog wel wat systemen voor mee te nemen. DM/email me. Over het linux verhaal, deviate niet van vanilla, vanilla is of mint (helaas), ubuntu (voorkeur), suse. Fedora en source-based niet vanwege te edgy.

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 december 2014 14:04]


Door Tweakers user Karmos, donderdag 11 december 2014 15:13

Wij willen fotos :)

Door Tweakers user mveijden, donderdag 11 december 2014 15:57

Van de week eens uitzoeken hoe ik dat moet doen hier, vast iets met imageshack. :)

Door Tweakers user Solax, donderdag 11 december 2014 17:06

Vraag me af hoe je gaat controleren of iemand onder het kopje "minima" valt.
Als ik mn vertrapte schoenen en een vieze broek aandoe, hoe ga je dit scheiden van de echte minima? Je kunt ze moeilijk vragen om een loonstrook/bankafschrift.

Conclusie van mijn bericht: wees niet teleurgesteld als je ontzettend genept gaat worden door je doelgroep "minima". Aangezien rijkelui net zo goed in de rij kunnen gaan staan tussen de minima. En geloof me, die trieste mensen bestaan.

Door Tweakers user mveijden, donderdag 11 december 2014 17:40

Solax schreef op donderdag 11 december 2014 @ 17:06:
Vraag me af hoe je gaat controleren of iemand onder het kopje "minima" valt.
Als ik mn vertrapte schoenen en een vieze broek aandoe, hoe ga je dit scheiden van de echte minima? Je kunt ze moeilijk vragen om een loonstrook/bankafschrift.

Conclusie van mijn bericht: wees niet teleurgesteld als je ontzettend genept gaat worden door je doelgroep "minima". Aangezien rijkelui net zo goed in de rij kunnen gaan staan tussen de minima. En geloof me, die trieste mensen bestaan.
Ik weet ook dat die trieste mensen bestaan, en de kans dat wij ook een misser maken daarin is zeker aanwezig. Maar ja, de keuze is het wel doen en eventueel zo'n figuur aan een pc helpen, of het niet doen en een boel mensen die wel in de doelgroep zitten hierdoor tekort doen...

Door Tweakers user Wailing_Banshee, vrijdag 12 december 2014 08:22

mveijden schreef op donderdag 11 december 2014 @ 17:40:
[...]

Ik weet ook dat die trieste mensen bestaan, en de kans dat wij ook een misser maken daarin is zeker aanwezig. Maar ja, de keuze is het wel doen en eventueel zo'n figuur aan een pc helpen, of het niet doen en een boel mensen die wel in de doelgroep zitten hierdoor tekort doen...
Aan de andere kant, het zijn niet de nieuwste en modernste systemen die je uitgeeft. Verkoopwaarde is vrijwel nihil dus de "nepperds" zijn dan mensen die echt te krenterig zijn om een nieuwe PC te kopen voor max 300 euro (of er een van marktplaats o.i.d. afhalen)

Ik vind het een goed initatief, we hebben alleen laatst al onze oude PC's naar hergebruik gebracht (gestript van de bruikbare onderdelen). We hebben alleen die twee 19" CRT monitoren nog thuis staan (werken nog perfect, maar we vinden het zonde om twee nog fantastisch werkende apparaten weg te brengen...

Je zou een landelijke inzamelingsactie moeten houden! (zodat ik niet weet-ik-veel waar heen moet om die monitoren te kunnen weggeven, ipv hier in de buurt in van Groningen, aangezien ik nog nooit van Nederhorst den Berg gehoord heb, vermoed ik niet dat dit ergens in de drie noordelijke provincies ligt :p)

Door Tweakers user mveijden, vrijdag 12 december 2014 09:40

Nederhorst den Berg ligt 10 minuten van Amsterdam en Weesp af. :)

Landelijk ga ik niet, ik vermaak me hier in de regio wel, maar het zou natuurlijk leuk zijn als ik zo nog eens een paar mensen op een idee bracht!

Door Tweakers user Scipionyx, vrijdag 12 december 2014 14:25

(Iemand) interesse in een 19" CRT scherm? Mveijden heeft voorrang, mits er interesse is ;)

V&A aangeboden: Samsung 900IFT 19" Crt monitor :)

Vind het zonde om 'm weg te gooien.

Door Tweakers user eew, vrijdag 12 december 2014 14:25

Is het trouwens niet de moeite waard om even te kijken of je bij iedere PC wel een monitor moet doneren? Ik neem aan dat de doelgroep in veel gevallen nog een prima bruikbare momnitor heeft staan, die dingen gaan veel langer mee dan pc's (dat is waarschijnlijk ook de reden waarom er minder zijn), en op die manier kunnen er veel meer mensen bereikt worden.

Door Tweakers user mveijden, vrijdag 12 december 2014 14:36

Scipionyx schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 14:25:
(Iemand) interesse in een 19" CRT scherm? Mveijden heeft voorrang, mits er interesse is ;)

V&A aangeboden: Samsung 900IFT 19" Crt monitor :)

Vind het zonde om 'm weg te gooien.
Dank je voor het aanbod maar ik ga voor de tft's :-)

Door Tweakers user mveijden, vrijdag 12 december 2014 14:40

eew schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 14:25:
Is het trouwens niet de moeite waard om even te kijken of je bij iedere PC wel een monitor moet doneren? Ik neem aan dat de doelgroep in veel gevallen nog een prima bruikbare momnitor heeft staan, die dingen gaan veel langer mee dan pc's (dat is waarschijnlijk ook de reden waarom er minder zijn), en op die manier kunnen er veel meer mensen bereikt worden.
in principe ga ik zelf mee met het uitzetten van de pc's, ongetwijfeld zullen er bij een hoop mensen wel een pc staan welke toch echt e.o.l. is. Op dat moment kijken we natuurlijk wel of de monitor nodig is en/of deze ook vervangen zou moeten worden. Ik ga natuurlijk geen goede monitor parkeren als er al een staat. De verwachting is wel veel 14 of 15 inch inch, al dan niet CRT en ik heb nu uitsluitend 17 en 19 inch tft. Preciese verhouding weet ik dus nog niet maar voor volledige sets kom ik nog 25 stuks tekort dus misschien kom ik wel uit. (of niet)

Door Tweakers user ToFast, maandag 15 december 2014 13:11

Hartstikke mooi en goed werk! Leuk om over te lezen. Heb zelf niks geschikts op dit moment om te doneren.

Reageren is niet meer mogelijk